4H-yrittäjän tarina: Jooa, Sisäpesupalvelu

28.8.2023

4H-yrittäjyys on loistava tapa nuorille tienata omia mielenkiinnonkohteitaan hyödyntäen. Oma 4H-yritys on työpaikka, jossa 4H-yrittäjä saa itse määritellä oman työtahtinsa ja jossa saa toimia itse itsensä pomona. Yrittäjyys mahdollistaa myös työskentelyn koulun ohella. Paimion-Sauvon 4H:n viestintäapulainen haastatteli paikallista 4H-yrittäjää, 17-vuotiasta Jooa Virtasta. Virtasen yritys toteuttaa autojen sisäpesuja.

Jooa Virtanen perusti 4H-yrityksensä kesän 2023 alussa. Virtanen kertoo olleensa kiinnostunut yrittäjyydestä jo pitkään, ja 4H-yrityksen perustaminen oli helppo tapa perustaa ensimmäinen yritys. Virtasen mielestä hänen liikeideansa ympärille oli helppo lähteä kehittämään yritystä. Yrityksen perustaminen on myös kannattanut - töitä on riittänyt täysipäiväisesti läpi kesän.

Virtasen mielestä kaikenlaiset työpäivät ovat antoisia omalla tavallaan. Yrittäjyydessä suuri rikkaus on se, kun jokainen työpäivä on hieman erilainen eikä koskaan voi tietää etukäteen, mitä työpäivä tuo tullessaan. Virtasen suosikkitöitä ovat kuitenkin ne autot, joissa on eniten työtä. Parasta on se, kun saa lopulta nähdä oman kädenjäljen. Asiakkaat ovat antaneet Virtaselle myös hyvää palautetta työstään. Virtanen ottaa töistään kuvat ennen ja jälkeen sisäpesun, ja julkaisee kuvia muun muassa yrityksensä Instagram-käyttäjälle.

Virtanen rohkaisee nuoria perustamaan omia 4H-yrityksiä, mikäli kiinnostusta yrittäjyyteen löytyy. Kokeilemalla ei menetä mitään.

Myös Iltalehti haastatteli Virtasta hänen 4H-yrityksestään. Voit lukea haastattelun tästä . Virtasen yrityksen nettisivuilla voit vierailla tästä .


-Kerttu Perkonoja, 17.8.2023