Tunnelmia Ruokakoulusta
25.6.2023
Paimion-Sauvon 4H järjesti perinteisen ruokakoulun 12.-15.6. Ruokakoulussa opitaan valmistamaan hyviä ruokia, leikitään ja pelataan, opitaan ryhmätyötaitoja sekä käydään vierailulla jollain maatilalla.
Leiriläiset pitivät ruokakoulusta todella paljon! He kertoivat, että ruokakoulun päivät alkavat aamupalan valmistuksella. Sen jälkeen siivotaan, valmistetaan lounas ja ulkoillaan, ja lopuksi tehdään vielä välipalaa.
Haastattelin leirin päätteeksi myös kahta leiriläistä, Lukaa ja Siljaa.
Lukan mielestä parasta viikossa olivat maatilavierailu Immaisin tilalla sekä tiskaaminen. Silja taas piti eniten ruoanlaitosta, maatilavierailusta ja ulkoleikeistä.
”Paras ruoka mitä kokattiin oli lohkoperunat ja lohi”, Silja sanoi. Lukan suosikiksi valikoituivat pannukakut ja mansikkahillo niiden kanssa.
Molemmat leiriläiset olivat sitä mieltä, että he haluaisivat tulla uudelleenkin ruokakouluun!
-Kerttu Perkonoja